24 Ocak 2011 Pazartesi

Aşk değil O Saplantı !

Kadın erkek ilişkilerinde uzman olmadım hiç, ama bildiğim bişey var ki; ters giden şeyler varsa ve birgün bunların düzeleceğine, yoluna gireceğine inanılıyorsa bunun adı Ahmaklıktır..

Biraz önce bir arkadaşım bana sevgilisinin davranışlarından dert yanıyordu..Hani vardır ya böyle evleneceğiz diye oyalayıp, iş  "Hadi gel iste "ye  gelince bin tane bahane bulan tipler, aynen öyle.Benim canım arkadaşımda kapatmış gözlerini dünyaya,  "Ben onsuz yapamam! beni bırakırsa yaşayamam ! " modunda.

Yok, ben mi çok odunum, aşktan anlamıyorum? gerçekten bilemiyorum.
Yani, arkadaşlarının yanında aşağılayan,kıza herşeyi kısıtlayıp kendisi dilediği gibi hesap vermeden yaşayan,kafasına göre arayıp soran,sözde şaka diyip el kaldıran bir adama  "Ama ben aşığımm " diye nasıl tahamül eder ki insan? Düzelicek diye nasıl bekler?

Tamam itiraf ediyorum bişeylerin düzeleceğine inanmak mallığını bende bir zamanlar yapmıştım=/ İçimde derin bir inanç vardı evet...Lakin benim karşımdaki insanın böylesi saçmalıkları yoktu.Beklemem için daha inandırıcı bir ortam vardı.Ama burda bariz bir, dengesiz insan profili var.Sözkonusu kişi  sana saygı duymayan, işine geldiği gibi davranan bir adamsa ve sen tüm bunları gözardı edip birgün düzelicek ya biliyorum diye devam edebiliyosan ilişkiye, bu sabır değil ahmaklıktır kanımca.Ben bunları tam bu şekilde arkadaşıma da söyledim lakin bana,  "Ama anlamıyosun, kolay mı vazgeçmek ben onsuz....  "diye başlayan cümleleri kurmaya başladı yine.

Hiç böyle aptal bir aşık olamadım ben.Aslında biraz abes gelicek belki, hep böyle ayarsız aşık olmak istemişimdir.Böyle öleyim aşkımdan, gözüm hiç bişey görmesin falan.Tabi bu örnekteki gibi olamayacak karşımdaki zat.Bildiğin prens olucak:) gel gör ki olmadım.Kaldı ki,ben öyle aşık olsaydım bile bu kadar haksızlık etmezdim kendime.Aşk acısı mı çekmem gerekiyor, eyvallah. Ama, yeter ki gitmesin diye herşeyi kabullenmekte neyin nesidir.Anlamıyorum ben böyle kızları anlamayacağımda heralde.Başlarda arkadaşımı üzüyor diye o çocuğa kızıyodum ama kızmıyorum artık.Bu tamamen benimkinin aptallığı.Kendisine hiçmiş gibi davrandığı için, kendini ezdirdiği için,aciz olduğu için,onun her söylediğini emir kabul ettiği için,onun istediği hayatı yaşadığı için...

Çok sinirlendim blogcan bildiğin gibi değil.Kıza bunları söylüyorum ama bir taraftanda üzülüyorum haline.Hani diyorum gerçekleri söyleyeyim dank eder belki kafasına, açılır gözü ama yok.Bi diyorum iyisimi bırakayım ne hali varsa görsün.Sonra telefonda bir sesini duyuyorum ağlamaklı hadii dön başa.Hani derler ya iki ucu boklu değnek.Bu da öyle ne desen olmuyor.

İşte saygının,anlayışın,özverinin olmadığı,bu;  "Ciddi düşüyoruz evleneceğiz biz " teranesine; aşk/sevgi diyorlar ya...Ben böyle düşündüğüm içinde aşktan anlamayan oluyorum.Lakin yapıcak bişey yok.Evet, ben böyle aşkı anlamıyorum.Hatta buna aşk değil saplantı diyorum.Sevmeninde bir adabı var...

12 yorum:

Adsız dedi ki...

sonsuz katılıyorum.
bazen içindeyken göremiyorsun gerçekleri,ona tamam,ama ısrar niye?onsuz yaşayamam ne demek ? kendine saygın yok demek.
benimde var böyle örnekler etrafımda.gerçekten üzücü.önceleri bende senin gibi düşündüm,bendemi var bişey dedim,herkes ölüp biterken ben niye ?
ama buldum galiba ben sadece aşık olmuyorum sanırım ona ek olarakda seviyorum.bu yüzdende aşkın şaçmalıklarını sevgimle dengeliyorum.evet evet bu :)
arkadaşını kırmak istememeni anlıyorum.zor bi durum.

Pele dedi ki...

Böyle arkadaşı sen kırmazsan elin odunu gelir hiç acımadan milyon kere kırar.Sen bir kere kır bida kırılmasın en temizi

pınar dedi ki...

Hepimiz kapatıyoruz bazen gözümüzü ama iş artık kişilikten ödün vermeye gelince bir durup düşünmeli.İşte kendine saygısını böyle böyle yitiriyor insan.
Ben anlayamamı odunluğuma veriyodum ama haklısın galiba benim yaşadıklarım sevgiye daha çok benziyor:)Onlar bilemiyor evet evet:)

pınar dedi ki...

ezgi;kuzuçem arkadaşın benim kırmama duyarsızlaşmış olduğunu şu saat itibariyle anladım.Artık mazoşistlik onun ki://

Adsız dedi ki...

Tebrik ederim şekerim, yaşının kaç olduğunu bilmiyorum ama olayı çözmüşsün..Bayıldım yazına:)

pınar dedi ki...

Teşekkür ederim canımm:)Tam çözemedikte işte.Gözümü araladımm en azında diyim:))

Unknown dedi ki...

katılıyorum sana pınarım.kesinlikle ahmaklık.itiraf ediyorum eskiden bende ahmaktım :D ama geçde olsa aydım buda başarı demi :) sen ömrün boyunca böyle ol bırak başkaları aşktan anlamıyor sansın.güzel bir hafta diliyorum sanaa :)

pınar dedi ki...

Hangimiz ahmak olmadık ki hayatım.Önemli olan ayabilmek sonunda zaten:)Bende sana güppgüzel bir hafta diliyorum:))

Dyginl dedi ki...

Kendisine değer vermeyen insan değer göremez.Arkadaşın malesef değer göremeyecek.Onunda bir gün kafasına dank eder herhalde.

pınar dedi ki...

Aynen katılıyorum canım sana.Önce kendini sevmeli insan.Dank ettiğinde geç olmaz umarım..

ebru dedi ki...

ağladım resmenn sankı benım arkadasımsın da benı anlatıyorsun yazıda harıkaa yaa anlatamıorm suankı duygularımıı budala ben :) yuregıne saglık bu bıle bana güç verdı gercekten cok sagol pınar:)

pınar dedi ki...

Ebrucum;öncelikle merhaba,ne mutlu bana sana güçlü hissetrebildiyse bu yazı.Ne yaşadığını bilmiyorum ama unutma senden değerli hiçbişey yok bu hayatta.Bazen hayırsız olanı zorladığımzdan belki canımız çok yanıyo ama zaman hepsinin üstesinde geliyor.Sen yeterki kendine saygı duy,o zaman karşına çıkan insanlarda aynı saygınlıkta oluyo inan.Dilerim 2012 uğur getirsin sana daha daha güçlü ol:)