25 Ocak 2011 Salı

Çözüm Olmak Budur..

Muhasebeci olmanın en sinir bozucu tarafı nedir bilir misiniz canlar? Birileri paraları harcar siz hesabını tutarsınız.Böyle yüzler, binler bir film şeridi gibi geçer önünüzden siz sadece onları  kaydedip veda etmekle yetinirsiniz..O binlikler elinizden kayıp giderken gözünüzün önüne, o çok beğendiğiniz topuklu ayakkabılar,chanel çantalar.. gelir.Sonra iç sesiniz uyarı verir hemen,  "Daha ay başına 10 gün var boş hayaller bunlar dön dünyaya ulen " diye..Böyle acıklı bir tablo yani.

Aslında konu o değilde ben şeye takıldım.Maliye bakanımıza akaryakıt zamlarını sormuşlar daha doğrusu akaryakıttan neden bu kadar yüksek vergi alındığını,O da demiş ki;"Kimse normal vergisini ödemiyor ,toplayamıyoruz.Ama herkes benzin alıyor.Dolayısıyla mecburen ödemiş oluyor."   Bak iştee biz buna; Türk zekası diyoruz.Çözüm olmak budur arkadaş! Ne uğraşacaksın milletten vergi almaya yok ikide bir af çıkarmaya.Ekle vergiyi en çok kullanılan ürüne herkez ödesin paşa paşa.

Lakin, ben en çok; yok evin vergisiydi, yok arabanın vergisiydi, yok çöp vergisiydi diye maaşını parçalayan zavallı babacıma yanıyorum.Bide patronuma tabi.Garibim 20 bin lira kdv ödeyecek bu ay mesela. Şimdi düşündüm,babacıka desem af beklesek ödemesek vergileri, nasıl olsa benzinden alıyolar.Patronuma desem naylon fatura olayına girsek.Yada ödemeyelim direk, kimse ödemiyomuş hem.Bakanımız ne güzel düşünmüş bizim için alıyomuş o başka yerden..Çifter çifter olmasın boşuna dimi..

Gel gör ki;Fatoşum ,devletle şaka olmaz,devletin parası da kimsede kalmaz.der.Şimdi bu durumda benim önerilerim sakat oldu azcık.Oldu da bizim devlette kalan paramız ne olucak? Cıkks ben çözemedim valla yetmedi benim kapasitem.Mektup falan yazayım ben bakana anlatsın bana.Yada dur ya twitterdan sorayım.Mektup mu kaldı hıhh.Hepsi twitterda zaten.Hatta bu denklemi en iyi Devlet Bahçeli çözer  de...Bi twitte ona mı atsam.Tam aydınlanırım kesin..

Demiştim dimi seviyorum ben bu ülkeyi=)

Not:İtiraf ediyorum; küçükkken rich yi hep kıskandım. Evet..

12 yorum:

Bir İnce Ses dedi ki...

Girdi çıktı yapın.. Birbirine eşitleyin, masraf gösterin... Aldığınız çöpü bile şirkete alınmış gösterin.. KDV'den kurtulun :) 20 bin lira çok yahuu... Bu kadar dürüst olmayın. Dürüst adam yaramıyor :)

pınar dedi ki...

Sinema biletine kadar masraf gösteriyorum da, kesilen faturaların tutarı yüksek kapatmıyo:) Normal olan hiçbişey yaramıyo ki bu ülkeye.Zemin kaygan olucak ille:)

Bir İnce Ses dedi ki...

Sinema bileti masrafa giriyo muydu yaa.. bak ben onu bilmiyodum söylediğin iyi oldu :)

pınar dedi ki...

Tabiki:)Hatta bu ne alaka derlerse;elemanları motive amaçlı sosyal faaliyet,açıklamasınıda yapabilirsin:D

Bir İnce Ses dedi ki...

Ya süpermiş bu.. Teşekkürler :)

pınar dedi ki...

Ne demek efendim:)

CMOS dedi ki...

''Muhasebeci olmanın en sinir bozucu tarafı nedir bilir misiniz canlar? Birileri paraları harcar siz hesabını tutarsınız.Böyle yüzler, binler bir film şeridi gibi geçer önünüzden siz sadece onları kaydedip veda etmekle yetinirsiniz..''

çok doğru bir tespit,sorunlar sorunlar bu ülkede biter mi hiç=)

Dyginl dedi ki...

Sinema bileti olayına koptum.:):)Hakikaten 2 kere ödeyenlere bir çözüm düşünsünler o zaman.Kurunun yanında yaşda yanmasın ama dimi:)

pınar dedi ki...

cmos;bitmiyor ne yazık ki tatlım.Ama ben hala inanıyorum birazcık, güneşli günlerde görücez yakında:))

pınar dedi ki...

huyumcum;herkes bir ince hesap derdine girmiş bende yapayım uyanıklık dedim ama ancak bu kadar oluyor işte:) Çözüm bulurlarda kendi çıkarları doğrultusunda bulurlar ancak:)

Unknown dedi ki...

kim kıskanmadı ki Rich :) Muhasebeci hanım söyle ne zaman çıkıyor aff :) çözümlerin harika aslında türk zekası hiç bir yerde bulunuyo bakanıma saygılar sevgiler :D

pınar dedi ki...

Dimi dimi:) Şubatta bir af bekliyoruz canım başbakanımız sözü var:)Çözümler teoride iyide paratikte biraz zorlar :))