14 Ocak 2011 Cuma

İnsanlığın Bittiği Yer!!

Sevgili A.. hanım bana, yazmam için bir yazı verdi.Yazının konusu; kürkleri için katledilen hayvanlar....Resmen azap çektim yazıyı yazarken,o ne zulümdür öyle Allahım! Zaten, küçükken izlediğim kurban kesimlerinin etkisiyle hala kırmızı et tüketemeyen ben; bir de böyle bir yazı okuyunca, köpeklere,kedilere duygulanarak bakar oldum.Hayatımın hiç bir döneminde hayvan hakları için mücadele etmedim itiraf etmem gerekirse.Ama zararda vermedim hiçbir hayvana.Gel gör ki; sıfr,  "Bakın bende b...    gibi para var." İmajı yaratmak için hayvanlara yapılanlar karşısında dehşete düştüm.Sonra yine, A hanım çocuklarının türkmen bakıcısının, söylediği bir şeyi anlattı bana;
Kadının babası kürkçüymüş.Özellikle Türkmenistan,Özbekistan gibi ülkelerde bu işin ticareti çok yapılırmış. "Benim babam iyi tücccardır.Daha doğmadan anne karnından alır koyunun derisini,işini bilir "
diye anlatıyormuş.Höh dedim yani nasıl bir vicdansızlıktır  bu.Ben buraya yazarken tüylerim ürperiyor da.Bu insan bunu gayet normal birşeymiş, hatta işi bilmekten ileri gelirmiş gibi anlatıyor.

Sonra düşündümde, insan çocukken yaşadığı şeyleri kanıksıyor.Bize vahşice görünen olaylar onlara gayet normal görünüyor.Yani İran da hergün meydanlarda birinin asıldığını, kadınların taşlandığını gören çocuk,büyüdüğünde bunları yadırgamıyor.Hatta o da zulüm edenlerden oluyor.Hizbullah oluyor,Pkk oluyor,El Kaide oluyor bla bla.Birileri bir yerlerde zevk içinde yaşarken,onları öyle yaşatmak için çalışanlar canavara dönüşüyor.

Onca insanı, binbir işkenceyle katleden; kendilerini hizbullah olarak tanımlayan örgütün sözde askeri kanat sorumlusu vatandaş,Pişman mısının? diye sorulduğunda;
 " İslamda pişman olunmaz ki " dediğinde boş boş bakakalmıştım tv ye.Onların çocukken kafalarına, şiddetle sokulan bir islam var.
Benim;bildiğim,öğrendiğim,hissettiğimden çok çok farklı!!

Bir dolu sosyal mesajlı,aslında hep bildiğimiz şeylerin tekrarı niteliğindeki bu yazıyı yazmak istemedim hiç. Fakat söylemeden de edemedim.Birileri bir yerde yanlış başlıyor hayata.Geriden gelenlerde devam ettiriyor yanlışlığı.Şu psikologların dedikleri gibi biraz çocukluğumuza inmeliyiz belkide....

10 yorum:

deeptone dedi ki...

neden oluyor değil mi bu kötülükler dünyada. insanın insana ve hayvanlara yaptıkları ne kötü.

pınar dedi ki...

Evet.Ne yazık ki yaşama hakkı tanımıyoruz birbirimize.

deeptone dedi ki...

senin bu yazın üzerine ben de insanlık üzerine bir şiir yazdım. şimdi yayınlarım :)

Paris in Me :) dedi ki...

yaratıcı arkadaşım deep:)

pınar cidden okdr güzel şeyler yazmışsın ki, işte bu yüzden ailelerin çocuklarını eğitmeleri, onların yaşadığı çevre, herşey okadar önemliki ilerki yaşamında o çocuğun.. ben anne olursam birgün, elimden gelen özeni göstericem sanırım :)

Dyginl dedi ki...

Çok haklısın şiddetle büyüyen şiddeti yadırgamıyor.Malesef şu anda çocuklarda öyle yetişiyor.şiddet içeren oyunlardan tutunda şiddet içeren programları izliyorlar.O programı izleyen çocuktaki farklılığı ben okulda görebiliyorum.Çocuk oyunları bile değişti.Benim çocukluğumda oynadığım oyunlar gitti yerini şiddet içerikli oyunlara bıraktı.İllaki bir birlerini dövmek veya şiddet uygulamak hoşlarına gitmeye başlıyor.Dizi karakterleri gibi konuşmalarınada çok rastladım aga naber gibi vs vs.Bu konu çok uzar ben burada keseyim:)

pınar dedi ki...

sylvie ribel;:)
teşekkür ederim canım.Böyle bir ortamda iyi çocuk yetiştirtmek çok zor gerçekten.Umarım biz bunu başaranlardan oluruz:)

huyumkurusun;Biz bahçelerde sokakta büyüdük şimdiki nesil internet caferlerde büyüyor.İlkokuldaki çocuklar bile böyleyse durum vahim gerçekten.Valla iki kelimeyle biticek konu değil bu canım :)

Adsız dedi ki...

aslında tek bişey var inanılması gereken ama biz o tek şeyi uyarlayıp uyarlayıp örgütleniyoruz.daha doğrusu ''lar '' afedersinizde bi şeyde bildikleri yok.sonuç olarak ortaya komik durumlar çıkıyor..
sevgiler pınarcımmm.)

pınar dedi ki...

inanç konusunda bile herkes kendi imparatorluğunu kurmak istiyor belkide..
Teşekkür ederim canım:)

DOREMİ dedi ki...

Ne kadar duyarlılık dolu bir yazı olmuş bu böyle..tekrar yazısı olarak görme lütfen..bence bu tür konular sıkça vurgulandığında senin gibi hassas,duyarlı insanların çoğalabileceğini düşün..olayı bir de bu yanından gör..sevdim bu yazını..sosyal içerik kokusunu..:))

pınar dedi ki...

Teşekkür ederim canım.Dedin gibi umarım çoğalır vicdanlı insanlar:)