29 Ocak 2011 Cumartesi

Kadının Kötü Niyetlisi..

Geçen gün komşularımızdan biri anneme; "Neden siz hep Fatma hanımı bakkala gönderiyosunuz? " demiş(Fatma hanım; Fatoşum yani babanem olur)  "Yazık yaşlı kadına hep dışarıda " diye eklemiş birde.

Şimdi benim annem biraz sert bir kadındır.En samimi olduğu arkadaşıyla, bile hep koruduğu bir mesafe vardır.Dolayısıyla bu tür komşularla pek muhattap olmaz, dediklerini umursamaz.Fakat bu kendini dünyanın en merhametlisi sana teyze, böyle konuşunca çok içerlemiş haliyle.Hani sanki biz babnemi çalıştırıyormuşuz umarsızmışız gibi.Oysa herkez bilir ki; Fatoşumun dillere destan bir enerjisi vardır.Ben onun hiç yattığını görmedim mesela.Sabah erkenden kalkar.Kendini oyalayacak bir iş bulur.Mutfağa girer,bahçeye inip çiçeklerle oyalanır, onları da yapamazsa gider sahile dolaşır,ona da hali yoksa bakkala gider.Biz artık onun bu hallerine alıştığımızdan, yapma dinlen gibi cümleler kurmayız.Oldu ki kurduk; "Ben oturursam ölürüm kızım " der.Aslında haklı.Ananem ondan 10 yaş küçük mesela ama yanyana gelsinler hayatta babanemim daha yaşlı olduğunu anlamazsınız.Çünkü ananem hep oturur ve hep hastadır.Şekeri çıkar, bacakları ağrır.Zamanında ben oturayım artık çok çalıştım, felsefesine kendini inandırdığından  bugün bu kadar hareketsiz yaşıyor işte.

Yalnız benim takıldığım asıl mevzu; fitne fesat komşu teyze! İnsanlar nasıl bu kadar patavatsız olabiliyolar? Hatta terbiyesiz demek daha doğru belki..Bilip bilmeden bir insanı yargılamakta neyin nesidir? Tabi o küçük beyinleri, kalıplardan ibaret olduğundan ,onların nazarında her yaşlı bakıma muhtaç ve hareketsiz olmalıdır.

Yani kadının kadına yaptığı kimse kimseye yapmaz.Dünyada söz sahibi çoğunluk, erkekler değil de kadınlar olsaydı,dünya diye birşey kalmazdı ortada.Bak bu kadar da iddialıyım bu konuda.Tek bir lafla bile herşeyi altüst edebilitemiz var çünkü.Dilimize geleni düşünmeden söylediğimizden, kırıcı, yıkıcı olduğumuzu farekedemiyoruz.Aslında genelleme yapmıyım bazı fesatlar, farkında olup içten içe zevk alıyorlar bir kadının canının yanmasından.Böyle insanları asimile etmeli toplumdan ama hangi birini işte..

12 yorum:

Dyginl dedi ki...

Çok haklısın fitne ve fesattan başka işe yaramadıklarından kendi hayatlarında aradığı mutluluğu bulamadıklarından millete kusur bulmakta bulmuşlar çareyi.

pınar dedi ki...

Aynen öyle canım, kişi kendinden bilirmiş.

Bir İnce Ses dedi ki...

Gerçekten çok iyi bi yazı olmuş. Küçük dağları kendilerinin yarattığını düşünen kadınlar okumalı bence :)

Pele dedi ki...

Kuzummm Fatoşumu bilen biliyo zaten o saatin kaç olduğuna aldırmadan bizi meraktan öldürsede gezer dolanır :) O komşu kimmiş ben bi yumurta atıyım camına :D

pınar dedi ki...

Bir ince ses;teşekkür ederim:)

pınar dedi ki...

Ezgi;Sorma kuzum işte arada böyle kendini bilmez komşular çıkıyo.Dur bak,ateş olup alayını yakalım hatta:D

deeptone dedi ki...

kadınlar birbirini hiç çekemez. hatta birbirleri için giyinirler. hele işyerlerinde hiç geçinemezler.

babaannen ne tatlı, yaşama sevinci dolu.

pınar dedi ki...

Bazı kadınları atrı tutarım ama ne yazık ki çoğunluk öyle.İşyerlerindeki hırs apayrı zaten

Fatoşum bitanedir.Ne hikayeleri var onun daha anlatıcam:))

MODA GEZGİNİ dedi ki...

Yazıların muhteşem canım.yazki istifade edelim.yazı yazmakta Allah vergisi.ben çok iyi tasarımcıyım ama yazmayı asla beceremem.ancak okurum:)blogunu beğendim.blogumdaki çekilişime beklerim.sewgiler

pınar dedi ki...

Çok teşekkür ederim canım.

MeLLy dedi ki...

Ööööf, hakkaten Allah kadın fitne fesadından korusun hepimizi... :S

pınar dedi ki...

amim canım:)