1 Şubat 2011 Salı

Adını Koyamadıklarım...

Dün gece bir arkadaşımla konuştum.Aslında arkadaşta sayılmayız da, mış gibi yapıyoruz işte...Hani bişeyler yaşamakla yaşamamak arasında kalırsın da sonra askıda kalır ya herşey.Görüşmezsin bir süre unutursun bile.Sonra bigün bir selamla yeniden başlarsın konuşmaya ama bu defa her sohbet sınırlarda dolaşır.Kurmak istediğin cümleleri kuramazsında tam, yanından geçersin ancak.Olurda ağzından kaçırıp  "canım " diyecek olsan arkadaşım diye eklemek gerekliliğini de hissedersin hemen.
Neden sanki o gün, o adımı atmadım dersin sonra .Neden o yanımdayken yüzümü çevirdim.Ne yapsanda dönmez o yüz sana istediğin şekilde.Hep canımdan sonra arkadışımı koyar cümlesini bitirmeden.

İşte geçmişte birgün,tüm melankolik ruh halimle iş hayatımdan dert yanarken bu arkadaşa; bana, sen biraz kişisel gelişim kitabı okusana, demişti..Kendimi geliştirmem gerekiyomuş fazla umutsuzmuşum hayata karşı:/
İtiraf ediyim çok koymuştu bu önerisi bana. Ben ki çoğu zaman pollyannaya bile pabucunu ters giydirecek kadar pozitifliği bünyesinde barındıran insan..Fazla negatif ,iç karartıcı bulunmuştum onun tarafından.Önce çok kızdım ona o kim oluyoda bana gelişmekten bahsediyor dedim.Gel gör ki, arkadaşın,gelişmekten kastı,hayata bakışımı değişrtirmemdi aslında..Bu sohbetin hemen akabinde,çok zevk almasamda okudum bi kaç kitap.Yeni bakış açıları,bardağın göremediğimiz dolu tarafları,yönlendirmeler,başarıya dair ipuçları harika anlatılmış kitaplarda.Evrene doğru mesajı vermekle başlıyormuş mesela herşey...Fakat teoride çok başarılı olsada yazılanlar;uygulamada pek başarılı olamıyor insan işteYani en azından ben olamıyorum:/ O enerjiyi barındıramıyosun her zaman. İçine oturmuş koca bir hayalkırıklığıyla uyuyunca mesela,hadi bugün gülümseyerek uyanayım diyemiyosun.Kafanla kalbini aynı anda idare edemiyosun.Bir gün tüm dünyaya kafa tutucak gücü bulurken kendinde, ertesi gün korkak bir kız çocuğuna dönebiliyosun..

Yok ama ben dün anladım ki benim derdim kendimi geliştirmekten ziyade geçmişten kopamamak..Hep neden yapmadımların peşine düşüp bugün yaptıklarımı umursamamak.Geç kalıyorum hayatın tadına varmaya.Geçmişte yaşadığım korkuları hayal kırıklıklarını taşıyorum her ilişkiye her anıma.Sonunda da eksik gedik anılardan kalan sorularıma, kişisel gelişim  kitaplarında cevap arıyorum...
 .......

Biliyorum,sen bu yazıyı hiç okumayacaksın lakin bana bu gerçeği gösterdiğin için sana teşekkürlerimi borç bilirim Canım Arkadaşım.....

12 yorum:

Bir İnce Ses dedi ki...

Ben de bi ara kapılmıştım kişisel gelişim kitaplarına.. Evrene mesaj gönder falan yok öyle bişey bence :)

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

hep o adını koyamadıklarımız yüzünden zaten keşke'ler, niçin'ler
ve hep geçmişten birşeyleri bugüne taşımamız yüzünden zaten zamanı olması gerektiği gibi yaşayamamamız

deeptone dedi ki...

çok iyi bi yazı bu. hepimizi anlatmışsın. ve en sevdiğim bikaç konudan biri hayatta.

kişisel gelişim kitaplarının iyi olanları gerçekten müthiştir. ve uygulanabilecek çok pratik yöntemleri var. ama önemli olan istemek.

ve, geçmişi silmek gerekir. geçmiş diye bişi yok aslında. nasıl istersek geçmişi öyle çevirebiliriz kendi lehimize.

gerçekten geçmiş silinir. hem de tamamen. büyük bir özgürlük bu.
ve, her gün yeni bir insan olabiliriz.

geçmişi silmek için temizlik gerekiyor. önce çevre, eşya, nesne, temizliği. 2 yıl kullanmadığın herşeyi hediye etmek, vermek, atmak. sonra, insan temizliği. seni sıkan üzen insanları önce affetmek sonra silmek hayatından. bunun için de önce kendini affetmek gerekiyor. kendinle barışmak.

sonra da, kalp, ruh, beden, akıl temizliği geliyor.

bu konularda yazıyorum aslında.

nefis bir yazı yazmışsın.
yazdıysan istersin de.
önemli olan istemek.
ve temizlik.
:)

deeptone dedi ki...

evrene mesaj var.
hatta bu şekilde şifa bile var.
reiki örneğin.
denerseniz görürsünüz.

pınar dedi ki...

bir ince ses;Evet katılıyorum sana o mesajların hepsini endine gönder sorun çözülüyor zaten:)

pınar dedi ki...

Aynurcum;Keşkeleri niçinleri artık hiiç düşünmemek gerek belkide:)

pınar dedi ki...

Deep;Teşekkür ederim önce:)
Dediğin gibi istemek aslında insanı çözüme götüren.Ama ben yeni bir insan olabiliniceğine inanmıyorum pek.Geçmişten bişeyler mutlaka takip ediyor.Atsanda arınsanda ufacık bir şey de tekrar hatırlayabiliyorsun o eski seni..
Hee konuyla ilgili yazılarını da ayrıca okuyucam artık:)

pınar dedi ki...

Deep;yorumunu yeni gördüm reikiyi duymuştum ama içeriğinin evrene verilen mesajlara dyandığını bilmiyodum hakkaten.
Kanımca bu çok ince bir çizgi insanın inanaç aslında tüm mesele.

deeptone dedi ki...

?inanç mı.
hiç ilgisi yok.
ellerle yapılıyor.
ateş gibi geçiyor.
iyileştiriyor.
inanç nerden çıktı ki.
eft de var.

Pele dedi ki...

Evren falan hikaye kuzum biz o mesajları otomatiğe bağladık zaten gerçekten ''bizde'' tek sorun geçmişi ısıtıp ''kendi'' önümüze sürmemiz..

pınar dedi ki...

deep;ben reikiyi kastetmemiştim zaten.Evrene mesaj vermeminin temelde inançla ilgisi olduğunu söylemeye çalıştım.Yani ben bu işi başarıcam diye önce kendine inanmalı insan,buna inanıp pozitif düşününce zaten olması istenilen olur.

pınar dedi ki...

ezgi;evet kuzuçem maziyi mazide bırakmakla başlamalıyız belkide..