4 Mart 2011 Cuma

Cuma İyidir..Hoştur..

Bugün günlerden cuma.En sevdiğim gün.Cumartesi yarım gün çalışıyor olmama rağmen, cuma gününden tatil moduna giriyorum ben(:
Aslında ne kötü bir durum ,haftasonunun gelmesini iple çekmek..
Okuldayken hep en sevdiğim işi yapacağımı düşlerdim.Annemin, ablamın topuklu ayakkabılarını giyer odamı ofisim yapar sözde iş kadını olurdum.He bide eski bi telefonumuz vardı hani çevirmeli olanlardan onuda eksik etmezdim masamdan..Şimdi o çocukken kurduğum düşlerimin tüm somutlarına sahibim.Masa başı iş,topuklu ayakkbılar,bana ait ajanda,telefon, evraklar bla bla..Eksik olan bişey var ki o da ;Hevesim..Hiçbişey yapmak istemiyor canım..Herşey külfet gibi geliyor,her söylenen batıyor.Böyle, Yeter ulen! diyip resti çekesim var.Ama benim içimdeki sevgi pıtırcığı -kod adı pollyanna-   "Yapma Pınar! Bak bu insanlar sana ne kadar iyi davranıyorlar, bak şartların hiç fena sayılmaz, bak şu bak bu.. " diyip durduruyor beni. Kısaca işimi sevmiyorum ben.Zevkle aşkla yapmıyorum hiçbişeyi.Tek gayem mesaimi doldurmak adeta.Ben böyle anlatınca da;O zaman kır zincirlerini, sıfırdan başla diyorlar.Ben hiç inanmam sıfırdan başlamalara.Öyle bişeyin mümkünü yoktur.Çünkü gerçekte sorumluluklar vardır,vefa borcu vardır,alışkanlıklar vardır,daha kötüsüyle karşılaşmaktan korkmak vardır...Tüm bunları resetleyerek;haydi bakalııım silelim baştan yazalım, denemez.Ya da denir ama uygulanamaz..

İçim daralıyor.Yırtmam gereken bi kabuk var sanki ama yırtarsam yanlış yaparım duygusu da hep içimde.Bi mucize mi beklemeliyim yoksa mucize ben mi olmalıyım..Pofff...

8 yorum:

müghe dedi ki...

pınarcım sana kır zincirleri tavsiyesini verirdim ama 3 senelik işsizlik hayatımla çok iyi bir örnek diilim. Ben kırdım da noldu:)

Tamam kimse sevdiği işi yapamıyor yada okuduğu bölümü. Çok az bir kesim var böyle. Ama istediğini aramaktan korkma, bence çok çekingen adımlar atıcak yaşta diiliz. İçinden geleni kimse sana inanmasa bile dene, çünkü şimdi deneyemezsen belki ileride hiç şansın olmıcak. Keşkelerle yaşama,bir mucize de bekleme. Ama kendi mucizeni yaratabilirsin inan buna.

pınar dedi ki...

Müghecim;biraz korkmak daha çok alışmak galiba benimki.Alıştığım düzenden bi çırpıda sıyrılamıyorum ama memnunda değilim işte:) Haklsın herşeyden el etek çekmek için fazla genciz.Hala birazcık umudum var benimde.Evet(:

Dyginl dedi ki...

Umarım seveceğin bir işe kavuşursun sen genede bi bakına dur sıfırlamadan da yapılabilir belki:):)

pınar dedi ki...

Saol canım.Kimbilir belki(:

deeptone dedi ki...

tabii ki mucize yok.
tabii ki mucize sensin.
belki de işini sevmiyorsun.
o zaman değiştir. neye mal olursa olsun.
ama belki de kış isteksizliğidir. bahara az kaldı :)

pınar dedi ki...

deep;bakalım bahara bişey kalmadı anlrım o zamn bu donukluk neden:)

gül dedi ki...

bazen insanlara rahatlık da zor geliyor. sen iyi birisin en iyisi güzel kalbiyin sesine bak derim Allah'a emanet ol

pınar dedi ki...

Gül;Teşekkür ederim.Sende..