8 Mart 2011 Salı

İnsan Şanslı Olmasın.

İstanbul da kar var bugün.Ne kadar tutmasada iki damla  kar yağınca mutlu oluyoruz biz İstanbullular.Hele  Fatoşumun  sabah ki coşkusunu görseydiniz. "Hadi gel kar topu oynayalım. " desem koşarak geleceğinden eminim:) Hayranlıkla izlerken karı, bi taraftan da söyleniyodu.Biz çocukkenli cümlelerini sıralamaya başlamıştı ki; ben çok geç kaldığımı farkederek apar topar çıktım evden.Dakika tuttum tam 20 dk giyindim kapıda,yok bereydi, eldivendi, monttu onun içine hırkaydı oydu buydu derken.Boynumu dahi çeviremez halde, tabir- i caise bodoslama gittim durağa kadar.Ve tabiki otobüsü kaçırdım.:/ Daha ofisten içeri girer girmez patronum aradı.Gelebildiniz mi diye.Sonra düşündük acaba sabah arayıp  patroncum;gelemiyoruz biz mahsur kaldık  mı deseydik.- -canlarım gelmeyin tabi bu soğukta- derdi kesin.Hıhı kesin derdi.
Böyle günlerde en çok öğrenci olmak istiyorum.Ruh haline göre takılıyosun ya.-Ayy hava ne soğuuk, sanki boğazım mı ağrıyor?zaten mühim derste yok.. e gitmiyim ben.. şeklinde kendinle ufak bir diyaloğun ardından hoop yorganının altındasın tekrar..

Öğreci olmak dedim de, dün açıköğretimden sınav belgem geldi.Akşam akşam nasıl içim açıldı bilemezsiniz.Neyse aldım zarfı bakim dedim bari hangi okullara vermişler.Dua diyorum bi taraftan ilkokul olmasın diye.Çünkü sıralar minnak minnak oluyor, sonra yerleşememekten soru çözemiyosun.Hafif yan oturayım desem  hassas gözetmen bitiveriyor dibimde - lütfen düz oturun kağıdınızı almak zorunda kalırım- diye.Hayır yani neyine kopya çekiyim açıköğretim sınavının .Bi kere herbiri tanımadığım etmediğim insanlar.Adamın zeka seviyesi hakkında fikrim yok ki ondan kopya çekiyim.Kaldı ki gruplarımız farklı.
Hee bir de sınava girenin gerçekten sen olduğuna inanma aşamaları var .Önce bi nüfus kağıdıma bakar sonra öğrenci kimliğime sonra yüzüme.Bakmak ama ne bakmak.Sanki dakikalar sonra eline paleti alıp portremi çizicekmiş tavrıyla.Nihayetinde uzun bir incelemeden sonra emin olur benim ben olduğuma ve bende huzur içinde başlarım sorularımı çözmeye.Off nerden nereye geldim yine.Asıl mevzu başka aslında.Nasıl oldu bilmiyorum ama benim sınav bölgem değişmiş.Ben aman ilkokul olmasın diye dualar eşilğinde açarken kağıdı sınava giriceğim okulları bir gördüm.Heh dedim bingoo.O an anladım ki dua etmem gereken konuyu bilememişim ben.

Halbuki ben ve sınav bölgem gayet mutluyduk. 08:30 da kalkıp  9:00 daki sınava yetişicek kadar hakimdim okullara.Şimdikilerle ilgili ise hiç bir fikrim yok.Muhtemelen bu konuda babacıktan destek alıcam.Gerçi onunda pek fikri yok gibi.Dün okulları söyleyince yüzüne yerleşen o deriiin ifadeden anladım ben.
Kafasına göre bu değişimi yapan memur arkadaşa karşı nasıl bir sevgi seli var içimde anlatamam.Fekat şükretmeli.Karşı tarafa da verebilirdi mesela beni.Bak o daha eğlenceli olurdu aslında deniz havası alırdım ne güzel...Yok yok bilemiyorum ben hiç herşey benim için aslında.

9 yorum:

RuhsuzKadın dedi ki...

Sen de mi açıköğretim misin uuuhmmm ^__^ Benim postacı daha gelmedi ya! Bak şimdi huzursuz oldum :D

Neyse gelir heralde >__<

ah ah bir kar tutsa şöyle yuvarlansam kardankadın olsam dalga geçsem kendimle :D canım çekti!

pınar dedi ki...

Eveet yoksa sende mi? Bak hiç bi konuda yalnız bırakmıyorum seni:))
Eli kulağındadır gelir seninkide :)

Benimde çok canım çekiyo da göremiyoruz işte şöylee diz boyu kar.Bende babanem gibi başlıcam yakında biz çocukkeeen diye:O

müghe dedi ki...

çok güldüm ya aynen öle kalıp çıkaracakmış gibi bakarlar suratına. Sağ çaprazdan kopya çekince aynı grup oluyor sanırım:) Ehliyet sınavında gözlüklü bir çocuktan tüm motor u almıştım yüzsüz gibi:))
Ama açıköğretim farklı, bol şans canım bir gün önceden gidip okulun yerini öğrenin sabaha stres olmasın:))

RuhsuzKadın dedi ki...

Sevdim bu yalnız bırakmama işini ya :D ^__^ Bir ara şu açıköğretm için mailleşelim bölüm mölüm ıvır zıvır merak ettm şimdi :P

Babaannen doğru başlıyor bence :D Ben 10 yaşında felandım heralde karlarla oynadığım zaman ya :D Şimdi anca 2 kar damlası saçıma düşüyor >__< sonra eriyor! peh >_<

pınar dedi ki...

Mügecim:Benim sınavlarda hiç denk gelmiyo gözlüklü bilir gibi görünen çocuklar.Herkeste bi geçerken uğramış edası:)
Bu arada sağol başarı dileklerin için çook ihtiyacım olucak:))

pınar dedi ki...

Rumuzkadın:tabiki canım ne demek iki senedir 3. sınıfıtan kopamayan biri olarak destek olurum her zaman:D

Yazık. Korkarım ilerde torunlarımız olursa tarif etmek zorunda kalıcaz karın ne olduğunu:)

deeptone dedi ki...

güldürdün yani :)

Bir İnce Ses dedi ki...

Sınav dedin benim aklıma da ales sınavım geldi ya :) Abidik gubigik bi kurşun kalem verdiler. Çatır çatır ucu kırıldı.. Kalem açacağı ondan beter.. Kalemi açıyosun ama açacaktan çıkaramıyosun vs vs :)

pınar dedi ki...

Atalarımız ne der;Deveye sormuşlar boynun neden eğri diye nerem doğru ki demiş:))