9 Ocak 2012 Pazartesi

Bir Melek Doğduuuu:)

Evin küçük kızıysanız her zaman küçüksünüz demektir.Hele birde sizden büyük bir kız kardeşiniz yani ablanız varsa büyümek literatürünüzde hiç yeralamaz.
O abla ki;çocukluktan başlayarak size oyuncağı muamelesi yapar. Mesela senin portreni çizicem diyerek saatlerce kıpırdamadan oturtup nihayetinde karikatüre benzeyen bir çizimle sizi resim sanatından soğutabilir.Sonra gel sana makyaj yapıyım diyip palyonco makyajı yapabilir.Devasa kıyafetler giydirip her bir karede birbirinden acıklı ifadenizle fotoğraflarınızı çekebilir.Kısacası bir oyun hamurunda farksızsınızdır onun elinde:).Anne bu duruma müdahale edip kızsada siz yine kıyamayıp ablanızın tarafında olabilirsiniz.Büyük uğraşla biriktirdiğiniz bayram harçlıklarını bile hiç düşünmeden ona verirsiniz..Çünkü aslında, tek gayeniz vardır onu gibi olmak.Herşeyi bilen,herşeyden haberi olan,hep güzel olan...Aradaki 5 seneyi umursamadan onun okuduğu kitapları okumaya çalışırsınız, haliyle çoğunu anlamazsınız,arkadaşları geldiğinde sizi odaya alması için türlü şebeklikler yapar ikna olmazsa tüm çingeneliğinizle ortalığı ayağa kaldırırsınız,bu konuda anne her zaman sizin yanınızdadır.O büyüktür ve sizi korumak yanına almak zorundadır:)
İte kaka geçen çocukluktan sonra büyümeye başlarsınız, büyümek derken yaş almak anlamında.Yoksa iç hep çocuktur değişemez:)Tarihi merak edersiniz,edebiyatı merak edersiniz,bigün tv de gördüğünüz profesörün ne anlattığını merak edersiniz tüm acabalarınızın yanıtını tabiki abladan alırsınız.İlginç bi şekilde hepsinin karşılığı vardır onda.Yüzünüzde çıkmaya başlayan sivilcelerle savaşırken,makyaj yapmayı öğrenirken,topuklu ayakkabıyla yürümeye çalışırken,annenizin  geç kaldığınızda idare edilmesi gerekirken hep abla başroldedir artık.Öyle bir destektir ki o, herkesten önce ona güvenirsiniz, kimseyle paylaşamadığınız şeyleri onunla paylaşırsınız.Önce idol olur hayatınız da sonra da asla vazgeçilmez bir dost..
İşte çok şanslıyım ki benim, hayatımda hep arkamda, yanımda, önümde, canımda duran bir ablam var.Ve bugün onun doğumgünü.Anneme en çok bu yüzden minnettarım.Onu doğurduğu için:)

İyiki doğdun inatçı,masraflı,çok konuşan,paylaşımcı ve evimin kadınısı olan ablacanım beraber nice güzel yıllara..

ps:Hala yaşlanınca seni huzurevine bırakma konusundaki fikrim değişmedi he onu da diyimde.)

10 yorum:

Adsız dedi ki...

Mutlu yıllar ona..ne mutlu ona ki senin gibi hassas ve onu çok seven bir kardeşi var.

Bir İnce Ses dedi ki...

Yaşlı, bakıma ihtiyacı olan bir babanın oğlu artık babasına bakamayacak duruma gelmiş. Bıkmış usanmış ve babasını bir sepete koyup oğluyla beraber bi dağın tepesine çıkarmış. Tepeye çıkınca oğlu babasına neden buraya geldiklerini ve dedesinin neden sepette olduğunu sormuş. Babası da artık bakamıyoruz oğlum dedene sepetle beraber burdan aşağı atacağım demiş. Oğlu da babasına baba sepeti atma ki ben de yaşlanınca seni getireyim demiş. Eve hep baba, oğul ve dede geri dönmüşler...

O ablayı huzur evine terk edersen karşında beni bulursun taaamm mııı !!11biriki

Mutlu Yıllar ! :)

pınar dedi ki...

Dejavu;teşekkürler:)

Biscim;Valla bu gidişle ablayla beraber gidicez zaten huzurevine:)ama bizim orası içinde çok eğlenceli planlarımız var yani bizim için üzülme yoo:)

just not found. dedi ki...

pınarcım ablacığına mutlu sağlıklı uzun ömürler,iyi ki doğmuş =)
ben hiç evin küçüğü olamadım, daha çok o bahsettiğin yönetici vasfına sahip ablalık görevimi yaptım =p
ama ablalar her ne kadar fenalık yapsa da her düştüğünde yine kaldıran oluyor kendimden biliyorum =p
sana da ablacığınla birlikte güzel seneler canım.
=)

pınar dedi ki...

Kurbacım;Aslında, o fenalıkları hep hayata alışalım tecrübe edinelim diye yapyosunuz dimi:)ben biliyorum zaten.p Teşekkür ederim güzel dileklerin içindee

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

sağlık, mutluluk ve huzur içinde geçireceğiniz neşe dolu nice güzel yıllarınız olmasını diliyorum Pınarcım
ablacığına selamlar, her ikinize de sevgiler...

pınar dedi ki...

Aynurcum;çok teşekkür ederiz güzel dileklerin için:)

Unknown dedi ki...

Bend e ablayım ama kardeşim hakkımda ne düşünür pek bilmem...sevdiği kesin ama gerisi muallak :)))
kardeş olmayı hep merak etmişimdir yani evin küçüğü olmayı...Abla olmak hep örnek olmak ,büyümeden çocukluktan ayrılmak demek..Küçük kardeş olduğun için çok şanslısın :)
Ablana nice nice yıllar dilerim :)

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

evet ben de evin bir kızıyım:)
sana hak veriyorum:))))
bana da beklerim:))

pınar dedi ki...

Düşlerimden inciler;Abla yada küçük kardeş olma değilde,kardeş olabilmek büyük bi şans bence.Hiç tek başına hissetmiyosun,herkesden önce derdini anlatabilceğin bi omzun olduğunu biliyosun:)
Bir kase lezzet;:))