18 Mart 2012 Pazar

Güneşi gördüm!


Güzel pazarlara hatta güzel sabahlara uyanıyorum bu günlerde.Yoo yoo aşık değilim:)Sadece yaz kızıyım. Güneşi gördüğüm an içimdeki pollyanna'nın özerkliğini ilan ettiği, pesimist kızçenin ise uykuya daldığı dönemlere adım atıyorum.
Bu sabah babamın hazırladığı, harika kahvaltı sofrasında açtım gözümü.Annem bir süreliğine teyzeme gittiğinden,bu kutsal görevi babam devraldı.Emekli olduğundan beri, mutfak konusunda ihtisas yapmaya adım adım ilerliyor zaten.Önceleri Beşiktaş maçlarını,özetlerini,yorumlarını izleyerek gününü geçiren babacıkım baktı bizim takımdan umut yok,mutfakta stres atıyor işte.Neyse efendim,öpücüklerle, lezzeti tartışılmayacak yumurtayla  filan uyandırılınca tabi ,bi kere daha anladım ki ben zor evlenirim.Hayır çıtayı yükseltiyor adam yani.Böyle prensesler gibi büyü, sonra külkedisinin arabasının kabak olması kısmından öte gideme.cık cık cık:)


Rejimle ilgilide konuşmak istemiyorum.Zira her yazıda bir iki kelam eder oldum hakkında .Kendini bişey zannediyor.Sanıyor ki üstesinden gelemeyeceğim. Hiç değil!! Sadece bünyesel bir reddediş var şu aralar, o yani.Yoksa uuuu (saçmalayan kız vol 89934374)
**
Lisede bir arkadaşım vardı.Biraz dikkat çekici çokça zeki bir kızdı, eteği  kısaydı, birazda cilveli mi derler öyle bir havası vardı.Mantar beyinli erkekler; " bu kızı eve atarım " kafasında yaklaşırlardı ona.Aptal aptal espriler yapar akılları sıra basit kızsın sen damgasını vururlardı.Sonuç itibariyle hepsi avucunu yalar kız kimseye bakmaz,hatta onlarla bi güzel lafını söyler ağızlarının payını verirdi.İşte biz bu kızçeyle diğerlerinden koparak, yaşımıza başımıza bakmadan deriin konuları tartışırdık.Dinden,siyasetten,kitaplardan,insanlıktan,bakış açılarından, beyazlardan-siyahlardan herşeyden.Tabi çoğu anlamazdı ne dediğimizi.Zira onların kız tavlamak,racon kesmek,hocalarla dalga geçmek gibi, bu sefer bizim algılayamadığımız  bir dünyaları vardı.İşte geçengün yine konuştuk o arkadaşımla.Eski günlerdeki gibi nasılsın dan başlayan mesajlaşma beyin fırtınasına döndü:)Sanki araya onca sene girmemiş de,bir tenefüs arası sohbet ediyormuşuz gibi.Bu paragraftan çıkarılacak sonuç;Sosyal paylaşım siteleri, düğünü için etkinlik daveti yollayan gereksiz arkadaşlardan ibaret değildir:)


Evet yeterince saçmaladığıma göre memleketimden bir parçayla vedamı ederim.Demişmiydim gürcü kızıyım ben:)







5 yorum:

Adsız dedi ki...

Süper yaa:):):)

just not found. dedi ki...

wuhuu şu sosyal paylaşım siteleri ile ilgili özlü sözüne bayıldım=)
ya balbademim bizim bu rejim işi ne olacak ne olacak?
Korkarım filimsi bir bedene sahip olmadan aklımız başımıza gelmeyecek, tövbeler olsun! =)

pınar dedi ki...

Dejavu; canımcım,yazımı süper ben mi süperim şarkımı süper:p bilemedim de her koşulda mersii:))

Kurbabalımm;Ahh kuzucumm bakma burda gider yaptım ama bu işe, bi hal çaresi bulmak lazım hakaten.Yaz gelmiş kapımıza millet inceliyor biz kapılardan sığıcakmıyız belli değil:)
Bi yerden başlamak şart:)Haydi bak ,dolaplara nasıl savaş açtıysak bunuda halederiz:)

Bir İnce Ses dedi ki...

Yazıyı okurken kendimden geçtim. Bütün paragraflar arasında bağlantı kurmaya çalışırken, son paragraftaki sonucu okuyunca sosyal sosyal paylaşasım geldi ama neyi paylaşacağıma karar veremedim. Sanıyorum ki yazın beni çok etkiledi ve ben de saçmalayama başladım. Bu yorumdan çıkarılacak sonuç ; Sosyal medya hayatımızın bi gerçeğidir. Aslında başka bi sonuç yazmak isterdim ama aklıma başka bi şey gelmedi :)

pınar dedi ki...

Bis:Ay Allah iyiliğini versin güldürdün beni.Böylesi bir yazıya yapılacak en münasip yorum oldu gerçektende:)Boşver bağlantı kurmayı falan ,hayat dediğin alakasız paragraflardan oluşan bir karmaşa değil midir zaten:P
O değilde sosyal paylaşım iyidir.Sevelim sevdirelim:)